Arana's world under a picture of frenzy

decembrie 13, 2008

Fără titlu – întrebări şi prostii

Filed under: Intruziuni,Personal — Arana @ 01:40
Tags: , ,

Mi se întâmplă uneori să mă străbată zeci de gânduri în acelaşi timp, de cele mai multe ori de o egală intensitate, dar atât de contrastante ca substrat, ca esenţă, ca probleme pe care mi le ridică. Momente in care luciditatea nu e prea uşor de obţinut, iar asta se vede. Din nou m-am blocat şi nu pentru că nu aş avea ce să scriu, ci doar pentru că am prea multe iar din diverse motive mă abţin:

 • Pe de o parte mi-e frică de critică deconstructivă şi mi-e frică să nu se înţeleagă că vreau atenţie sau război; este un risc major când blogul tău e mic si puţin citit: orice gest ar putea fi catalogat drept căutare de atenţie. Asta pentru că pe undeva s-a uitat că scopul tocmai al unui blog e să poţi spune ce crezi şi, eventual, să te mai şi citească vreo doi-trei zevzeci
 • În altă ordine de idei, mă gândesc ce rost are, dacă tot nu ajunge unde trebuie; nu de alta, dar probabil că cei care mă citesc oricum gândesc ca mine
 • Pe de altă parte însă, nu ştiu la ce anume să mă opresc prima dată; cum am avut nişte seri destul de brain-dead mi le-am petrecut umblând pe bloguri si comentând sau nu pe unde apucam, adunând însă în acelaşi timp mult material virtual de criticat, de lăudat, de întrebat etc.
 • Evident, se găseşte întotdeauna acea succesiune de evenimente zilnice, de vorbe auzite, de gesturi observate care mă îndeamnă să le analizez şi să le exploatez; aproape zilnic mă loveşte câte ceva, însă ajung să cred că oricum ce aş zice ar fi nerelevant şi nu ar interesa pe nimeni.
 • Ah da, mă preocupă oarecum cine anume mă citeşte şi normal că nu vreau să ii dezamăgesc pe cei puţini care calcă pe aici; nu de alta, dar e vorba de oameni a căror inteligenţă o valorez şi nu aş vrea să rămân fără ei pentru ca o dau în platitudini. Ştiu totuşi că nescriind nimic nu îi va ţine aici
 • Mai departe, nu reuşesc nici cum să stabilesc o prioritate, o oarecare ordine în care ar trebui sau nu să mă refer la ceva – ţinând cont de tot ce am zis deja
 • Aş vrea să pot scrie doar despre cărţi, dar din păcate timpul nu îmi permite foarte multe lecturi şi mai am şi apucături de cărţi de 600 pagini în engleză

Aşadar,  mă voi gândi la cele spuse. Aveam nevoie să le zic, să le văd scrise ca să mă pot hotărî dacă de acum înainte voi aborda totuşi subiecte mai delicate sau dacă mă voi rezuma la ceea ce înseamnă mici bucurii sau simple plăceri; până la urmă e şi o chestiune de inspiraţie de moment şi de stare. Doar că nu vreau – din varii motive – să parvină aici prea mult din ce însemn eu ca personalitate enervant de (…). Pe de altă parte vreau să pot zice lucruri fără să mă gândesc cine ce va înţelege, numai că de multe ori se înţelege taman pe dos. Acum, ori nu mă pricep eu la explicat, ori sunt foarte mulţi cretini out there.

Acestea fiind scrise, mâine revin. Nu ştiu încă exact cu ce sau de ce anume. Vreau doar să fac blogul acesta să fie mai eu. Da, sunt muzică şi carte, însă un om nu se opreşte aici. Vreau sa fiu om, nu scriitură – poate pentru că îmi lipseşte acea doză de strălucire care mi-ar îngădui să fiu doar scriere. Şi mai vreau să fiu omul pe care îl văd eu, indiferent de cel afişat direct, indirect, prin măşti, feţe, aparenţe şi tot arsenalul care ne însoţeşte de câte ori purtăm câte o conversaţie sau pur şi simplu ieşim din casă.

Arana

Publicitate

4 comentarii »

 1. esti limpede si echilibrata, ca sa amintesc doar doua motive pentru care iti citesc blogul, iar daca largesti un pic sfera subiectelor e o veste buna. succes!

  Comentariu de radu — decembrie 14, 2008 @ 21:23

 2. Merci. Da, cred ca da, mai largesc putin sfera de subiecte. Daca tot am de comentat pe diverse subiecte, de ce nu 🙂

  Comentariu de Arana — decembrie 14, 2008 @ 22:16

 3. Oarecum iti inteleg temerile, pentru ca o parte dintre ele m-au bantuit si pe mine, dar totusi cred ca iti faci griji prea multe. Eu as avea grija la diversificarea posturilor, personal am alergie la blogurile in care se debiteaza pe milioane de teme gen politica, fotbal, reclame, trafic, bucuresti, prostii ce apar la tv (banuiesc ca tu nu o sa ajungi pana aici). Nu cred ca trebuie sa scrii nici prea des, nici prea mult. De exemplu, postul asta mi s-a parut inutil, nici bun, nici prost.

  Eferverscenta ta imi aduce aminte de mine intre 18 – 26 de ani (nu stiu ce varsta ai tu). Ti-as recomanda Hesse – Jocul cu margelele de sticla (scuze daca deja ai citit-o), asta in locul sfaturilor ce ar putea sa nu para potrivite (la modul ca nu ar fi venit momentul sa schimbi ceva) sau sa fie interpretate in diverse feluri. Toti ardem intai cu o intensitate mai mare, ca apoi sa lasam locul taciunilor introspectiei si meditatiei. Sper ca ai reusit sa intelegi ceva din ce am insirat eu aici, caci metaforele si stilizarile nu sunt punctul meu forte.

  Doresc sa mentionesc ca imi place sa revin pe blogul tau si as vrea sa nu interpretezi in nici un fel ce am spus (desi este normal sa o faci).

  Comentariu de ataraxia — decembrie 17, 2008 @ 04:05

 4. In primul rand, am citit cartea, dar merci oricum pt recomandare 🙂

  Asa, nu am de gand sa scriu despre polici, tv – ce-i aia?, vedete – ce-i aia? etc. Ci nu stiu, ce-mi trece prin cap. Merci pt sustinere, caci o simt si e importanta. Si postul in sine stiu ca e cam inutil, a fost totusi necesar pentru mine. Uneori simt mult prea mult nevoia sa ma explic si cam asta s-a intamplat si aici.

  Comentariu de Arana — decembrie 17, 2008 @ 17:25


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: